Hvad laver jeg egentlig???

6 klamme ting, som man vender sig til….

Enhver, der har arbejdet som guide ved, at man i guidelivet vender sig til, at de fleste ting ikke er som derhjemme. For mit vedkommende hedder det at gå på kompromis! I Danmark bor jeg i en lille lejlighed, der altid er ren og ryddelig. Alt passer sammen og alting har en plads! Selv synes jeg bare, at jeg er et ordensmenneske, men mine omgivelser hentyder ofte til, at jeg har et fanatisk forhold til orden!
Når det er sagt, så sker der noget med min ordenssans, når jeg er ude som guide. I det hele taget sker der noget med mit forhold til renlighed, for det er umuligt at stille de samme krav til renlighed, som vi gør derhjemme. Så enten må man acceptere det, eller også skal man nok kigge sig om efter et andet job.

Jeg lavet en lille liste med noget af det, man som guide må affinde sig med. Heldigvis bliver det hurtigt en naturlig del af hverdagen. Overskriften hedder Klamme ting, derfor slipper I for billeder i denne omgang.

1. Oprydning og rengøring. Man har ikke tid til at rydde op og holde orden. Vi bor meget småt og ofte ret primitivt, så ens ting ligger ofte og flyder over det hele. Rengøring er noget, jeg forsøger at få tid til hver uge, men selv når der er gjort rent, er her stadigvæk beskidt. Så glæder man sig over, at der nu ikke er lige så beskidt, som der var før.

2. Toiletspanden. Alle, der har rejst i Grækenland, har stiftet bekendtskab med toiletspanden. Afløbene i Grækenland kan ikke holde til, at alle smider toiletpapiret i toilettet, derfor står der en fin lille spand ved siden af. Den er klam, lugter og jeg vender mig aldrig til at skifte den, men nogen skal jo gøre det og eftersom jeg bor alene, ja, så må jeg jo gøre det!

3. Kryb. Jeg bor i en lille baggård, som vi har omdøbt til minizoo. Her findes alt indenfor kryb. Myg, fluer, edderkopper, karkelakker, ørntviste, myrer, biller, tusindben, gekkoer, skorpioner og alt muligt andet godt fra naturen. Jeg har et fint lille udvalg af giftspray, så jeg kan angribe det, der kommer for tæt på.

4. Myrer. En enkel eller to myrer, der løber over køkkenbordet, er en helt naturlig ting og ikke noget, jeg reagerer på. Det er først, når de er ti og derover, at giften bliver fundet frem. I går vågnede jeg op til en køkkenvask fyldt med myrer fordi jeg havde glemt at fjerne to brødkrummer. De er sultne, de sataner.

5. Lugten. Noget af det, jeg elsker ved de græske øer, er duften af krydderi i naturen. Jo varmere det bliver, jo mere spreder duften sig. Det er dejligt at gå og indsnuse duften, men knap så dejligt, når man midt i en dyb indånding, rammes af lugten af afføring. De dårlige kloakrør betyder, at der visse steder ofte lugter ret skidt!

6. Lugten af sved. Det er utroligt så hurtigt man får et meget naturligt forhold til sin egen kropslugt. Den sommer, jeg arbejdede i Tyrkiet, var svedvåde t-shirts, en fugtig hud og lugten af sved noget helt naturligt. Jeg ville aldrig gå udenfor en dør i Danmark, hvis jeg havde konstateret, at jeg kunne lugte mig selv.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Hvad laver jeg egentlig???