Nu med bil...

Valg af sejlklub…

image

Sejlersæsonen er ved at være slut for i år, hvilket er rimelig irriterende, når jeg nu lige er kommet i gang. Efter mit gastekursus i august, har jeg sat mig for, at starte på en sejleruddannelse til foråret. Jeg er derfor gået i gang med at finde den rette sejlklub. Det lyder jo lige til, men der er forskel og alle erfarne sejlere har en klar mening om, at deres klub er den bedste og alle de andre er dårligere. Det finder jeg ud af, da jeg forsigtigt spørger ind til to klubber i Københavns Havn på en Facebookside for sejlere. Jeg blev anbefalet mindst 10 forskellige klubber i Købenavn… Og en enkel i Hobro. Jeg troede det gav sig selv, at jeg nok bor i Københavnsområdet, når jeg spørger ind til klubber her, men det er nok ikke alle, der er skarpe nok til at gøre sig den observation.

Jeg er dog også blevet kontaktet af to, der sejler i de klubber, jeg nævnte. De vil hellere end gerne svare på spørgsmål og den ene sørger straks for, at jeg kan komme ud og få en prøvetur.

Mandag møder jeg op i K.A.S, som er den klub, jeg har haft kig på længst tid. Jeg bliver godt modtaget og er allerede sikret en plads på en båd…. Vel at mærke, deres rutinebåd, hvilket er et hold, der allerede har duelighedsbeviset, men nu bare nørder lidt med det at sejle. De er dog smaddersøde, gør hvad de kan for at forklare mig, hvad de laver og svarer på alle mine spørgsmål. Jeg er klar til at melde mig ind med det samme, hvis det ikke var for en lille bitte detalje: De sejler gaffelriggere (En slags gammeldags træbåd) Der er ingen tvivl om, at de er meget stolte af deres meget gamle både, som åbenbart giver noget respekt, for de er så gamle, at der ingen form for moderne hjælpemidler findes ombord. Så kan man sejle en gaffelrigger, så kan man sejle alt.

Jeg ved bare ikke, om det lige er den slags båd, jeg er interesseret i at sejle i. Jeg sætter pris på en motor og lidt mere plads ombord! Efter sejlturen sidder vi og snakker og de fortæller om deres seneste sommertogt. Jeg spørger hvilke både, de sejler i på sommertogtet, for gaffelriggeren ligner ikke noget, der er bygget til langturssejlads. En ting er ,at der hverken er toilet eller pantry (køkken), men der er jo ligesom ingenting overhovedet. Men jo, de sejler da i gaffelriggerne. Jeg spørger lidt forsigtigt, hvor de så sover. De kigger helt uforstående på mig. De sov da i køjerne. Havde jeg ikke set de to køjer under dækket? De to køjer??? Nååå, de to små hylder… Ja, der skal jeg ikke sove!

Selve sejlturen var super hyggelig og selskabet var i top, så det gjorde bare beslutningen svære. Heldigvis er der stadigvæk et par måneder inden tilmeldingen skal falde og som en de søde klubmedlemmer sagde, så behøver valg af sejlklub ikke være endegyldigt. Man kan jo skifte undervejs.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Nu med bil...