Se dét er kunst!

Madlavning på Sri Lankansk

Som noget helt ekstraordinært, vil jeg dele en opskrift med jer. Dette er jo ikke en madblog, men hvem kan ikke bruge en opskrift på Sri Lankansk karry…. Opskriften kommer længere nede!

IMG_7450

Efter at have boet 3 uger i Hikkaduwa kommer hotelejeren over til mig og fortæller, at han gerne vil give mig en gave med hjem. Han spørger om jeg laver mad, hvilket jeg jo af og til gør, for ellers ville jeg jo dø af sult. Han spørger derfor, om jeg vil være interesseret i at få krydderier med hjem. Jeg er ret vild med Sri Lankansk mad, der minder meget om det indiske køkken, så jeg takker ja. Han tilbyder samtidig at vise mig, hvordan man laver en god indisk karry. Det siger jeg heller ikke nej til…

Få dage senere får jeg to store poser med krydderier. Det bedste af slagsen, forsikrer han mig. Jeg har jo allerede fyldt min rygsæk op med malerier (som jeg fortalte i et tidligere indlæg) og te, som jeg fik 10 poser gratis af, da vi var på tefabrik, men nu skal jeg altså også finde plads til to store poser med krydderier.

IMG_7452

Så skal vi til det. Jeg kommer ud i det lille hotelkøkken, der flyder med gryder, pander, krydderier og grønsager. Hotelejeren deler sin opskrift med mig, men jeg må indrømme, at jeg har ændret den en smule, efter jeg er kommet hjem og har lavet retten i mit eget køkken. Den skal laves ca. mål og med hvad, man lige føler for, for at det bliver rigtig Sri Lankansk.

image

Ingredienser:

Løg, Hvidløg, tomater, championer, kartofler, peberfrugt, kokosmælk, karry og gurkemeje.

Start med at lynstege 1,5 teske karry og 0,5 teske gurkemeje i lidt olie med løg og hvidløg i en wok. Tilsæt derefter grønsagerne og lad dem stege lidt. Tilsæt tilsidst kokosmælken og varm det op og lad det derefter simre for lav varme i nogle minutter. Sådan! Så har du en Sri Lankansk karryret!

image

Jeg spiser den med ris, nanbrød og cremefraise (Den kan godt være lidt stærk)

(Jeg var på Sri Lanka i marts/april ’16, som rejseleder for Dansk Studie Center)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Se dét er kunst!