I luftballon over Nilen...

Turist i eget land: Crazy Christmas Cabaret i Tivoli

Så ramte vi langt om længe december og julen kan for alvor begynde. Personligt har jeg holdt min julestemning nede, men d. 1 december bliver den sluppet løs. Det bedste ved julen er traditionerne. Der er bare visse ting, der skal ske hvert år, før det bliver jul. For mit vedkommende er det en fast tradition at tage ind i Glassalen i Tivoli og se Crazy Christmas Cabaret. I år var jeg så heldig at blive inviteret til forpremiere på årets forestilling, hvilket var tilbage i November inden Tivoli åbnede.
Det var en kold og grå eftermiddag. Tivoli var ved at pakke Halloween væk og enkelte juletræer var allerede dukket op, men indenfor i Glassalen var alt som det plejer. For mig er Crazy Christmas Cabaret ren julestemning, også selvom det kun var november.

Hvis du nu sidder og tænker: “Hvad i alverden er Crazy Christmas Cabaret?” Så kommer forklaringen her. Siden 1982 har det lille teater London Toast Theatre produceret en juleforestilling, der tager udgangspunkt i den engelske Christmas Cabaret-tradition. Forestillingen er på engelsk, men med elementer, der henvender sig til den danske kultur. Den skrives hvert år af Vivienne McKee, der også altid har en central rolle i forestillingen (Det er i øvrigt hende, der snakker i toget på engelsk, når du skal huske din bagage) Humoren er langt under bæltestedet og der bliver gjort tykt grin med danskerne, men med så meget kærlighed, at man umuligt kan blive fornærmet. Forestillingen oser af traditioner. Der er så mange dele af forestillingen, der gentages år efter år, at det kun er til jul, at man kan slippe af sted med så mange gentagelser.

En mand i dametøj, en doctor fra Helsingør og et telefonopkald fra dronningen er blot noget af det, vi som publikum forventer, når vi år efter år kommer i teatret. Langt de fleste i salen er gengangere, men hvert år er der alligevel et par CCC-jomfruer, der bliver lokket med. Nogle af dem løber skrigende bort bagefter, men en del af dem kommer igen (og igen og igen!)

Jeg skal ikke afsløre noget fra dette års forestilling, da jeg er sikker på, at nogle af jer skal af sted, jeg vil blot sige, pak badetøjet for turen går til Caribien.
 

God fornøjelse!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

I luftballon over Nilen...