Hvem fanden er Paddy Kelly?

Til søs med Mikkel Beha

Det var en travl uge i sidste uge med ballet, koncert og selvfølgelig en aften i selskab med denne mand. Faste læsere ved, at jeg ELSKER TV-programmerne Kurs Mod Fjerne Kyster og i øvrigt har en jordomsejler gemt i maven. Så det er da oplagt at bruge en aften sammen med farmand Mikkel.

image

Mikkel var dagen inden landet i Danmark efter tre måneder på havet med drengene for at optage sidste sæson af Kurs Mod Fjerne Kyster. Det er jo ingen hemmelighed, at drengene har valgt at snyde lidt i forhold til jordomsejlingen og tage med et containerskib igennem Suez, da det er et piratpræget farvand. De blev fragtet fra Singapore til Marokko, hvorfra de skulle fortsætte på egen hånd. Problemet var bare, at havnen ikke havde det udstyr, der skulle hejse Havana ned i vandet, derfor måtte båden blive om bord og sejle med helt til Rotterdam, hvor den ankommer i morgen, onsdag. Så der havde været drama, som Mikkel udtrykte det og nu skulle sommerens sejlplaner ændres, da familien egentlig havde planlagt, at de skulle sejle op langs Portugal og den vej hjem.

image

Ja, den sidste nye sladder, fik vi altså denne aften. Mikkel snakkede selvfølgelig også om familiens sejlerhistorie og hvad det havde betydet for dem, at vie livet til sejlads. Noget, jeg bed mærke i, og som jeg har tænkt meget over efterfølgende, er Mikkels opsang til sine yngre kollegaer. Han fortalte, at han kigger på sine yngre kollegaer på Go’ Morgen Danmark og bliver trist over, hvor travlt de har med at få alle de dyre ting, den store bil og den lækre lejlighed. De glemmer at gøre ting sammen, for hele deres verden handler om dem selv, så de hurtigt kan få det, de drømmer om. Det er vigtigt, at lave noget med andre, ikke nødvendigvis sejle jorden rundt, men lave noget med andre, udføre projekter med andre. Være sammen om noget! Det er noget, der efterfølgende har givet mig stof til eftertanke i forhold til, hvor travlt jeg har med at komme hjem og være mig selv og få styr på mit liv. Jeg vil blive bedre til at være sammen med andre og få oplevelser med andre!

image

Mikkel er meget veltalende og ved lige hvordan, han skal charme sig ind på sit publikum. Måden han venskabeligt, nærmest familiært “aftaler” med publikum, hvornår der er pause og i spørgerunden går over tid, for nu har vi det jo lige så hyggeligt. “Ej, så snupper vi lige et spørgsmål mere, jeg ved godt, at den er 20 min. over og skal nogen nå noget, så må I endelig gå, jeg bliver ikke skuffet, hvis I lister ud” Som om, der er nogen, der lister ud, når Mikkel taler! Vi sidder alle sammen og føler os som noget særligt, fordi vi får ekstra tid. Tid, der sikkert er regnet ind i planlægningen, men det snakker vi ikke højt om.

image

Efterfølgende kan man få en sludder med Mikkel og få signeret sin bog. Jeg står selvfølgelig i kø, for jeg skal da op og fortælle Mikkel, at jeg også lige er kommet hjem fra det store udland. Mikkel synes, at vi er meget tålmodige, når vi venter så pænt i kø, men det er jo en del af gamet, hvis man vil have en hyggesludder med manden. Dem, der ikke vil det, er jo gået!

image

image

image

Jeg er lidt star strucked og begynder bare at snakke, da jeg kommer op til Mikkel. Han får mit navn med en hurtig opremsning af, hvor mange PH’er og E’er, der er i Stephanie, hvorefter jeg straks fortæller om min rejse. Mikkel prøver at holde tungen lige i munden, for han skal både huske det med PH’erne og selvfølgelig spørge høfligt ind til min rejse. Jeg fortæller, at jeg startede på Samos sidste sommer og sluttede på Sri Lanka sidste måned. Mikkel stopper op et splitsekund, det er tydeligt, at han ikke lige kan se, hvordan rejseruten er, når man starter på Samos og slutter på Sri Lanka. Jeg skynder mig at skifte emne, for jeg vil faktisk helst undgå at fortælle, at det var et job i charterbranchen, der førte mig til Samos. Man bruger kun ordet charter i forbindelse med en joke, når man taler med en rejsende som Mikkel, så den lader vi ligge.

image

Mikkel er et utroligt sødt menneske. Et af den slags mennesker, man kun kan holde af. Hans fortælling er fascinerende og han fanger sit publikum fra starten. Vi fik en lille anekdote om Pia Kjærsgaard og så var vi i gang. Det var en spændende og inspirerende aften, hvor vi for alvor kom til søs med Mikkel.

2

  • […] Tilbage i november havde jeg fornøjelsen af at tilbringe en aften i selskab med Mikkel Beha og Emil Beha Erichsen. Far og søn fra tv-programmet Kurs Mod Fjerne Kyster, som du selvfølgelig kender alt til! Mikkel har længe holdt foredrag om sit sejlerliv med familien. Jeg har tidligere skrevet om hans foredrag her. […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fantastisk er meget misundelig. Ja livet handler om at opleve sammen med andre. I den sidste ende tror jeg ikke nogen bliver lykkelige af en stor bil. Mere bekvemt og comfort… men ikke lykkelige.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Hvem fanden er Paddy Kelly?