Oplæring på Sri Lanka

Maldiverne – Et paradis

Nu har jeg været på Maldiverne i snart en uge og hver dag forundres jeg over dette paradis. Havet er blåt i flere nuancer med en temperatur langt over 25 grader. Alt består af sand og palmer, som var det en reklame for et eller andet dyrt sommerprodukt. Jeg har aldrig oplevet noget så paradis-agtigt.

Maldiverne består af atoller og vi bor på Rasdhoo-atollen, som er en fin blanding af lokale og turister. Ofte er øerne inddelt, så nogle øer består udelukkende af lokale og nogle øer består af hotelresorts. Denne opdeling er lavet for at skåne de lokale, så de ikke behøver at kigge på halvnøgne turister, der fylder sig med alkohol (Det er et muslimsk samfund), men det er også for, at turisterne kan få denne udspolerede paradisoplevelse, uden at være nødt til at skulle forholde sig til den lokale kultur.

Vi bor dog på en ø, hvor der både findes lokale og flere små guesthouses. Rasdhoo Island er en lille bitte ø, som man kan gå rundt på under en time, men her er både to skoler, hospital, apoteker og butikker. Jeg bor på øens ældste hotel, Rasdhoo Island Inn sammen med drengene i min gruppe. Pigerne bor på et andet hotel nede ved stranden. Hver dag spiser vi på en lille restaurant i hovedgaden, hvor vi får serveret den lækkeste mad. Alt sammen ejes af en og samme mand, så der er rigtig godt styr på alting.

Hver dag laver vi spændende ting. Vi har været ude og snorkle, hvilket bød på både haj, rokke og alverdens farvestrålende fisk. Jeg tror dog ikke, vi befinder os der, hvor det er flottest, for jeg havde en forestilling om, at koral- og fiskelivet var større her på Maldiverne. Vi har også haft madlavningskursus, malet t-shirts og i går var vi ude på den flotteste lille ø. Her var havet helt lyseblåt og sandet hvidt. Det var et rent paradis. Dog findes der selvfølgelig også slanger i paradis og vi blev fluks straffet med en ordentlig solskoldning. Derfor er dagen i dag også bare gået med afslapning og læsning.

Jeg trives godt i jobbet som rejseleder, men jeg må da også indrømme, at jeg nok kan takke min gruppe for det. De er så ivrige efter at være sammen og skabe fællesskab, at jeg ikke behøvede at kaste mange bolde op, før de blev grebet. De er allerede i fuld gang med at arrangere aktiviteter for hinanden og jeg kan mærke, at de langsomt tager over og foreslår ting selv. Jeg håber noget så inderligt, at denne begejstring holder hele turen igennem for så kommer både de og jeg hjem med en fantastisk oplevelse.

Nok snak, nu er det tid til at vise billeder fra paradis!

image

image

image

image

image

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Oplæring på Sri Lanka