Jeep safari med dansk Samos ekspert...

En smuttur til Athen

Selvom jeg lige nu befinder mig i lille Danmark, skal I ikke snydes for at se lidt fra min smuttur til Athen. Ugen inden jeg skulle til Danmark, havde jeg fået et par ekstra fridage som skulle bruges med kæresten i Athen.
Vi havde booket et hotel, der lovede udsigt til Akropolis, men vi forventede os ikke det store luksus, da vi ankom til byen, fandt den rigtige gade og bevægede os igennem et meget beskidt kvarter. Jeg fandt senere ud af at dette kvarter ikke var specielt beskidt. Sådan ser der ud i Athen!
Vores hotel, Attalos, lå som en lysende luksusperle på den beskidte gade. Værelset var stort, balkonen var kæmpestor og det hele var RENT! Det sætter man pris på, når man bor i en kronisk beskidt lejlighed på Samos. (Hvilket ikke er fordi, jeg ikke gør rent. Den lejlighed kan ikke blive ren!)

Tilbage til Athen, hvor vi var helt oppe og ringe over vores værelse og især altanen, der havde den bedste udsigt op til Akropolis. Her skulle der bestemt drikkes vin om aften imens vi nød den flotte udsigt.
Efterfølgende besluttede vi os for at gå en tur og lige pludselig stod vi ved Akropolis. Efter et par timer med gamle sten og en fantastisk udsigt udover byen, gik vi hjem igen.
Her vil jeg lige indskyde et par tips:
1. Tag et studiekort med, så kommer du gratis ind på Akropolis. Ellers koster det 12 euro.
2. Tag vand med op på Akropolis. Det er ikke muligt at købe vand, når du først er kommet ind. Udenfor sælger de dog verdens bedste slush ice!
3. Kom om eftermiddagen/aften. Der er alle krydstogtsgæsterne væk og der er god plads til at gå rundt på egen hånd, uden at blive mast af menneskemasserne.

Dagen efter besluttede vi os for at tage på shopping. Når man har tilbragt fire måneder på en lille ø uden mulighed for at købe andet end Pythagoras kopper og græsk salat, så er synet af H&M; og Starbucks pludselig meget tiltalende. Vi fandt i øvrigt også en fantastisk sushi restaurant, som jeg varmt kan anbefale. Den var billig, men virkelig god. Dog var vi ikke de eneste, der kendte til den. Der var kø foran, da vi gik derfra.

Selvom det kun var et kort visit i Athen, så nød jeg at komme væk fra Samos. Jeg må indrømme, at jeg har fået en smule ø-kuller efter fire måneder på sådan en lille ø.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Jeep safari med dansk Samos ekspert...