Forlader du mig????

Orlando Florida: Temaparkernes mekka og rumraketternes startbase!

Så kom det nye år, om vi var klar til det eller ej! Et nyt år betyder nye udfordringer, nye drømme og selvfølgelig nye rejser. En ny rejse behøver ikke nødvendigvis at gå til et nyt sted, derfor vil jeg bruge lidt tid på at fortælle om en af mine gode gamle favoritter. Et sted hvor jeg ville ønske, at rejsen gik tilbage til i 2015.

 Palmer og blå himmel, så er du i Orlando! (Foto: Privat)

En hurtig søgning på Momondo viser, at du for blot 3500 kr kan flyve tur/retur til appelsinernes paradis, Mickey Mouses hjem eller raketternes startsted. Kært barn har mange navne og jeg taler naturligvis om Orlando i Florida.
Appelsinplukning er dog for længst overgået af turismen i hovederhverv, Mickey Mouse bor egentlig i Californien og Kennedy Space Center har ikke længere monopol på affyringen af NASAs raketter! Alligevel er Orlando uden tvivl et besøg værd og sæt god tid af til det, for der er meget at opleve.

 Slottet i Walt Disney World (Foto: Privat)

Orlando er temaparkernes mekka.
Her finder du ti af USAs største temaparker. De fire af dem hører ind under resortet Walt Disney World, der med et areal på størrelse med Samsø tilbyder færdigsyede feriepakker med hotel, forlystelsesparker, restauranter og masser af underholdning. Du kan, uden at kede dig, holde 14 dages ferie og aldrig sætte dine ben udenfor Disneys område.
Det er dog synd, hvis du ikke besøger noget af alt det andet, som Orlando har at byde på. Er du, som jeg temapark-junkie, så bør både Seaworld og Universal Studios stå højt på din liste. Sidstnævnte har lige åbnet anden del af deres Harry Potter-område, som jeg ser frem til at opleve på min næste ferie.

Er du en vandhund, så har enhver temapark med respekt for sig selv et eller to vandlande tilknyttet. Både Walt Disney World og Seaworld har op til flere fantastiske parker med utallige vandrutsjebaner, der indbyder til fulde dage med leg.

The Wizarding World of Harry Potter (Foto: Privat)

Sidder du nu og tænker, “Nej, Orlando er ikke noget for mig! Jeg har allerede været i Disneyland Paris og jeg har aldrig forstået hypet omkring den der troldmandsdreng!” STOP! Vi er slet ikke færdige endnu. Du kan ikke sammenligne Walt Disney World med noget andet i verden, for det findes ikke. Vi snakker ikke om en tur i Tivoli, men om et forlystelsesområde, der henvender sig til både børn og voksne.
Er du dog helt sikker på, at temaparker ikke er din stærke side, så kan en tur i Kennedy Space Center måske vække din interesse. Selvom NASA efter 2011 ikke længere affyrer alle deres raketter fra stationen i Orlando, så sker det af og til, at der er affyring, og derudover er der dagligt guidede ture, præsentationer og udstillinger, der tager os med ind i rumrejsens fantastiske historie.

Er du mere til udendørsaktiviteter, så er det heldigt, at Florida kan tilbyde et solrigt og varmt klima det meste af året. I sommermånederne er det næsten for meget af det gode, men i forårs- og efterårsmånederne er der skønt. Syd for Orlando finder du nogle af de oprindelige sumpområder, der tidligere dækkede den centrale del af Florida. Her er der rig mulighed for sejlture omgivet af aligatorer i den uspolerede natur.

Trænger du til en aften ude i godt selskab, så findes der i området omkring International Drive en række flotte dinnershows. Jeg kan især anbefale Pirates Dinner Adventure og Medieval Times, der begge byder på spændende underholdning og fantastisk mad.

Universal Studios (Foto: Privat)

Med andre ord, så er Orlando et besøg værd, uanset hvor dine interesser ligger. Mine ligger i det, som tilbage i 1972 kickstartede turismen i Orlando, nemlig Walt Disney World. Det handler ikke om at have børn og tage på familieferie, det handler derimod om, at du træder ud af Orlando og ind i en verden, der er bygget op af drømme og fantasi, hvilket jeg virkelig tror, at vi alle har godt af engang imellem.

 Disney by Night (Foto: Privat)

Ovenstående indlæg deltager i en konkurrence på Momondo i forbindelse med lanceringen af deres nye Trip Finder, som er en flot inspirationsside til nogle af deres mest populære destinationer. Orlando er på listen og det forstår jeg virkelig godt. Denne konkurrence afgøres ikke ved flest stemmer, eller kommentarer blandt læserne, men af en jury. I kan som læser dog også vinde noget. Se her, hvordan I deltager. I skal blot finde jeres ønskedestination på Trip Finder og skrive den i en kommentar under dette indlæg sammen med navn og mail. I er også velkommen til at sende jeres mail til mig, men destinationen skal fremgå af en kommentar, da det er Momondo, der vælger en vinder.
Og hvad vinder vi så? En returbillet til vores ønskedestinationer til en værdi af max 1500 euro. Jeg skal til Orlando, hvor skal I hen????

Ingen kommentarer til Orlando Florida: Temaparkernes mekka og rumraketternes startbase!

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Forlader du mig????