Mickey Mouse til havs...

På dybt vand…

Her i Danmark har tv-kanalen Tv2 kickstartet en national fetish for sejlads med tv-programmet Kurs mod fjerne kyster. Programmet følger Troels Kløvedals søn og børnebørn, der sejler jorden rundt. Lyder det kedeligt??? Jamen, det er det ikke. Det er noget af det bedste danske tv, der nogensinde er produceret. Udover at følge en meget charmerende familie, så får seerne også et fantastisk indblik i det hårde arbejde, det er at sejle, men også hvilken frihed der følger med.
Har du ikke allerede set Kurs mod fjerne kyster, så kan jeg varmt anbefale at se første sæson på Tv2.dk. Jeg går stadigvæk og venter i spænding på, om der kommer en sæson mere.
(tv2.dk)
I går faldt jeg over et andet program, som er den egentlige inspiration til dette indlæg. Maidentrip er en dokumentar om hollandske Laura Dekker, der som 14årig tager afsted på en jordomsejling alene. Helt alene! Dokumentaren består af Lauras egne optagelser fra dage på havet med storm, pirater og ensomhed, krydret med optagelser fra hendes eventyr i land, hvor hun bliver fulgt af en journalist. Hun tog afsted som 14årig efter at de sociale myndigheder i Holland havde forsøgt at stoppe hende, men hun vendte aldrig hjem til Holland igen. Hun sejlede alene jorden rundt uden følgebåd eller besætning og besluttede undervejs at bosætte sig i New Zealand, hvor hun blev født.
Hun var 16 år da hun slog sig ned i New Zealand.
I dokumentaren fortæller hun hvordan hun går fra at savne selskab, savne land og savne oplevelser, til at finde ro og styrke i de lange stræk på havet som ender med at blive hendes fortrukne levestil. Livet alene i en båd midt på havet i alt slags vejr.
 (lauradekker.nl)
I dag bor Laura i New Zealand, men sejler stadigvæk og bor såment også i båden Guppy. Hun opdaterer flittigt sin hjemmeside med billeder og videoer, så det er stadigvæk muligt at følge med i hendes eventyr. Hun er vist den sejeste teenager i verden.
Dokumentaren kan ses et par dage endnu her
Lauras hjemmeside findes her

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Mickey Mouse til havs...